Over Vedic Art

Vedic Art is een schildermethode waarin je wordt uitgenodigd doormiddel van 17 principes om een reis door en met jezelf te maken.

De principes zijn voorstellen / zinnen die voort komen uit de oude Indiase Veda`s.  Veda betekent  “kennis” en “weten”. Het zijn zinnen voor het Hart.

Deze vedische geschriften vertellen ons dat alle wijsheid en kennis al reeds in ons aanwezig is. Net zoals een zaadje al weet welke bloem het gaat worden.

We kunnen de Vedische principes gebruiken als navigatie in ons leven en zo ontdekken / herinneren hoe we uitdrukking kunnen geven aan onze natuurlijke behoefte om te creëren op alle niveaus. Zowel in de kunst maar ook in het dagelijks leven.

Eigenlijk gaat Vedic Art over veel meer dan schilderen. De vrijheid en ruimte die er ligt tijdens het schilderen maakt dat we ons hart kunnen openen en zo de creatieve impulsen kunnen volgen. Vrij van rationeel denken, prestatiegerichtheid of oordeel. Het gaan volgen van je innerlijke stroom / levensenergie, zoals we die van nature kennen en in ons hebben maar zelden ervaren in onze dagelijkse bezigheden. 

Waar de principes naar verwijzen wordt tijdens het schilderen vanzelf voelbaar en inzichtelijk. Vedic Art is een ontdekkingsreis, je leert geen technieken om mooi te kunnen schilderen.

De Zweedse kunstenaar Curt Källmann heeft naar aanleiding van de oude Vedische geschriften de 17 principes uitgewerkt.

De zinnen raken bij iedereen anders en op verschillende niveaus en op andere lagen.

Op de start van de 1e dag zitten we vaak nog in ons hoofd en in een ander ritme.  Gaandeweg landt je meer en meer in je hart en in je natuurlijke staat van Zijn tijdens deze dagen.

Dat geeft de mogelijkheid om je te openen en ontvankelijk te zijn voor de creatieve levensstroom. Je opent, verstild, vertraagd en ontdekt vooral spelenderwijs terwijl je de diepgang van de principes meeneemt in je schildering!

Monique

De Vedic art week heb ik ervaren als een heerlijke ontspannen reis naar binnen.

De meditatieve sfeer, Erwin`s rustige aanwezigheid, de zalige soep..het bracht mij in een staat van zijn die me veel inzicht gaf en inspiratie om te schilderen vanuit een dieper liggend bewustzijn.

Hoe werkt het?

Wat moet je kunnen?

Wat heb je nodig voor de Vedic week?

Prijs

Meld je aan

Je betaling verloopt veilig via iDEAL

Agenda

BASISCURSUS Ma 19 t/m Vrij 23 Februari `24

BASISCURSUS Ma 25 t/m Vrij 29 Maart `24

BASISCURSUS Woe 1 t/m Zo 5 Mei '24

BASISCURSUS 3 t/m 7 Juni `24

Aanmelden